onsdag 11 augusti 2010

Bra träningsstart på veckan

Denna vecka har vi verkligen gått ut hårt med träningen med hundarna! Kan det bero på alla dessa musklade hundar vi såg i helgen eller är det den kommande agilitydebuten som lockar?!

I måndags var vi iallafall barnvakt åt lilla Elsa när hennes mamma skulle ut och springa så då passade vi på att skicka med Charlie som tyckte det var superkul att springa även fast regnet stod som spön i backen och hon blev tvungen att simma i en vattenpöl som var lite för djup för hennes korta ben ;).

Igår for jag och hundarna en sväng till brukshundsklubben och körde ett blandat agility-lydnadspass. Milou älskar verkligen agility och är otroligt följsam och snabb! Slalomet satt fortfarande lika bra som sist och nu börjar jag kunna heja på henne lite när hon tar det! Jag testade även lite mer komplicerade svängar som jag har sett kan finnas med i hoppklass/agilityklass 1 banor och de klarade hon galant =).

Två gamla agilitybilder på Milou



Så nu är det faktiskt bestämt, om allt går som det ska och Milou inte börjar löpa så tänkte vi debutera agilityklass och hoppklass 1 den 29 augusti i Sundsvall! Vi kommer helt klart inte vara de snabbaste speciellt eftersom vårt slalom går så långsamt motför många andras men vi får iallafall en chans att testa ifall agility är något vi kan tänka oss att fortsätta tävla i.

Till kvällen chockade vi folket i Härnösand genom att sätta på hundarna varsin sele och med en hemmakomponerad utrustning låta hundarna dra varsin 1,5 liters pet-flaska upp till Stenhammar där vi hälsa på lite vänner innan vi avslutade vår träningsrika dag med en joggingtur hemåt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar