söndag 29 augusti 2010

3:e placeringar och en fantastisk agilitydebut

Lördagen bjöd på kyligt men stundvis soligt väder och vi var taggade till tusen på vägen till Sundsvalls brukshundsklubb där dagens lydnadstävling skulle gå av stapeln.

Först ut var Milou som gjorde ett klockrent platsligg trots att en hund reste sig redan när vi hade försvunnit bakom knuten.

Därefter kom den lite mer okoncentrerade och "ska-snart-gå-i-löp" - Milou fram. Hon nosade massor under det fria följet, nosade i transporten för läggandet, nosade i "rutan" och så vidare. Det bästa var inkallningen med ställandet som vi som bäst haft 6:a på tidigare, där fick vi idag en 7:a då jag satsade på ett snabbare ställande men med ett DK direkt samt att hon sprang in i "rutan" direkt även ifall hon tog "sidoingången".

Milou hade verkligen en dålig dag och skrapade totalt ihop 122,5 poäng och ett 3:e pris och lustigt nog en fin pokal för sin 3:e placering av 6 stycken startande ;).

Hoppet föll istället på vår lilla gladprick Charlie som idag verkligen fick visa upp att inget kan förstöra hennes goda humör!

Platsligget började bra med att alla lämnade sina hundar men precis efter att vi har vänt oss om sticker en hund till hunden som ligger bredvid Charlie och ställer sig över den. Domaren kommenderar oss tillbaks till hundarna och när vi går emot dem springer en tredje hund (en stooor Malle-hane) till de två som är på väg att ryka ihop och Charlie gladprick tror då att det är lek på gång och springer helt plötsligt en liten lov emot de andra hundarna. Men detta ångrar hon snabbt då Mallen då bestämmer sig för att börja jaga henne. Så med svansen mellan benen jagas hon runt på lydnadsplanen medan vi försöker få stopp både på henne och på Mallen. Till slut tog iallafall den skräckfyllda jakten slut och vi fick ta en 10-minuters paus för att återhämta oss.

Charlie verkade några sekunder efter att Mallen slutat jaga henne helt glömt bort vad som hänt och ägnade sig istället åt att busa och pussas med mig.

Det andra platsligget gick smärtfritt och Charlie verkade som tur var inte fått några men utav det hela utan låg snällt på sin plats hela tiden och hälsade sedan glatt på domaren när det var dags för tandvisning.

Själva momenten gick bra, inga 10:or pga lite slarv på varje moment men ändock ett bra resultat. Även hon var lite nosig vilket ännu mer får oss att tro att det snart är löp på gång.

Totalt lyckades vi iallafall skrapa ihop 174 poäng och en 3:e placering. Med ännu ett 1:a pris i hamn börjar det bli dags att bestämma sig för ifall vi ska satsa mot LP1 eller ej. Vi får se ifall Charlie kanske vill ge matte ett LP1 i födelsedagspresent?!

Charlie med näsan i vädret pga sin vackra prispokal ;)

Där efter skyndade vi oss iväg till en agilitytävling i närheten där Milou var anmäld till en officiell debut på söndagen men där de även anordnade en öppen klass på lördagen. Vi var där i tillräckligt god tid för att starta den öppna klassen så sagt och gjort fick det bli en lite smygdebut redan dagen innan debuten =).

Milou skötte sig strålande och förutom en liten miss vid ett hinder som hon först sprang förbi och sedan hoppade över på tillbakavägen då jag var otydlig så att hon diskade sig så var hon felfri. Roligast av allt var nästan att hon visade upp total koncentration, hög fart och stor glädje under hela banan =). Milou älskar agility!

Söndagen bjöd på ännu en dag med kyligt väder så det kändes bra att det inte ingår något platsligg i agility!

Första klassen var en agilityklass och den genomförde hon klockrent förutom en miss vid ett hinder (idag igen), men 5 fel och en 5:e placering av 15 stycken, där ingen var nolla, i vår debut är ju inte illa! Att vi hade vunnit ifall vi inte missat detta hinder grusar väl vår glädje lite såhär i efterhand men om inte OM hade funnits så..;).

Även hoppklassen, som var riktigt klurig vissa delar, gick bra. Det blev lite strul vid slalomet då Milou än så länge bara kan slalomet prickfritt då jag befinner mig på hennes högra sida. Att hon sedan tog fel tunnelingång gjorde ju att vi blev diskade, men lika glada var vi för det!

Så nu kan vi alltså stolt meddela att vår agilitydebut är avklarad!! =)Filmer både från Charlie´s lydnadstävling och Milou´s agilityklasser finns utlagda på hemsidan. Kommentera gärna när ni har kollat på dem!!

1 kommentar:

  1. Grattis till alla fina resultat! Stiligt jobbat! Klart det blir LPI ;).

    Vilken agilitydebut! Surt om man är tävlingsmänniska men tänk OM:
    hon hade stuckit av plan
    hon satt sig och kissat/bajsat mitt i banan
    hon bestämt sig för att hon inte tänkte hoppa idag
    Ni ska vara stolta! Matte får träna lite sen är ni redo för tävling igen!

    SvaraRadera