lördag 3 juli 2010

Soliga dagar

Dagarna bara rinner iväg och tiden att blogga verkar inte riktigt finnas..

I torsdags cyklade jag och tjejerna ut till brukshundsklubben och tränade lite lydnad vilket gick otroligt bra. Med Milou känns det lite tungt just nu eftersom vi mest tränar på hennes "svåra" moment denna vecka men som en liten paus körde vi apporteringen vilket hon som vanligt gör med stor glädje =).


Jag har gjort nystart på "rutan" för att försöka få henne att bli mycket säkrare på den vilket förhoppningsvis ger resultat snart och i inkallning under ställande har vi gjort ett nytt försök i att enbart kasta en godis när vi vill att hon ska stanna, vi har alltså helt tagit bort det muntliga kommandot.

Charlie hade en toppendag och det var nog perfekt för hennes del att få springa av sig lite överskottsenergi innan vi tränade. Vi körde igenom lite linförighet där jag kan se klara förbättringar på hennes position i svängar samt på hennes koncentration. Läggande under gång gick strålande och vi körde igenom hela momentet som det ser ut i lydnadsklass 1 samt att vi även körde apporteringen några gånger med lyckat resultat! Poletten börjar verkligen falla på plats för vårt lilla yrväder! Nu är det bara att se ifall hon kan hålla den koncentrationen på en tävlingsplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar