måndag 19 juli 2010

Fördelen med 2 hundar

I fredags var jag iväg till brukshundsklubben och körde lite lydnad med tjejerna. Börjar som vanligt med Milou och i det fria följet flöt det på riktigt bra. Där efter tror jag det var värmen som sa sitt och Milou var inte alls på humör längre.

Sammanfattningsvis var det enda momentet hon gjorde riktigt bra det vi haft massor av av problem med, inkallning med ställande. Tvärnit var det där =). Men mer än så var det inte detta pass, hon la sig på sitt-kommando, gick in med apporten o.s.v. Men men..man måste ju få ha dåliga dagar ibland!

Då var det desto roligare att träna med Charlie! Hon var lika pigg och glad som vanligt och gick super i linförigheten och skötte sig även utmärkt i de övriga momenten. Hon blev lite förvirrad i läggande och ställande under gång men det ordnade upp sig och vid inkallningen satt hon kvar även fast min bror fick kommendera "Kalla in" med "inkallningsröst" så då blev det godis och beröm redan där innan vi gjorde en riktig inkallning.

Jag hade helt glömt bort att Charlie aldrig har hoppat över ett riktigt lydnadshinder utan enbart våra innebandyklubbshinder här hemma men det innebar inga problem för hennes del då hon även utförde detta moment med bravur!

Ibland är det verkligen en fördel att ha två hundar eftersom de ju kan komplettera varandra sådana här dagar!

Våra prinsessor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar