lördag 19 februari 2011

Luleå - Tävlingsdag 1

Idag var det alltså dags för Charlie´s debut och Milou´s årsdebut i agility. Vi blev glatt överraskade när termometern endast visade -25 samt att ridhuset var alldeles lagomt uppvärmt så att vi slapp frysa oss igenom dagen.

I agilityklass 1 A var Milou först ut och gjorde en bra men lite okoncentrerad runda med 0 fel på hinder men tyvärr med förargliga 0,27 sekunders tidsfel. Hon vann klassen men vi missade som sagt den eftertraktade pinnen. Var mycket besviken till en början men en vinst är ju alltid en vinst =).

Charlie gjorde en kanondebut och bjöd på fint runt hela banan. Ett litet missförstånd uppstod vid ingången till slalom så vi drog på oss 5 fel där och sedan ca 5 sekunders tidsfel. Charlie var klockren på alla kontaktfäl och hennes "lägga sig längst fram på gungan och ducka" stil pågugan är så otroligt härlig! Då det var så otroligt många i klassen som diskade sig så kammade vi hem en 3:e plats vilket ju inte är så illa för en debut!

I agilityklass 1 B var Milou först ut igen och där visade hon upp en otroligt okoncentrerad sida och på denna svåra bana så gick det inte riktigt vägen. Blev otroligt förvånad när hon vände i en tunnel, tror aldrig någonsin att det har hänt! Sedan blev det även lite strul i slalomet där hon slarvade men förutom det så känns det riktigt lovande. Hon är klockren på alla balanshinder vilket känns bra eftersom man ser att det är många som har problem med detta.

Charlie var inte riktigt lika med denna runda och detta i kombination med lite handlermissar så blev det lite väl virrigt på flera ställen. Charlie är så olik Milou att köra och jag känner nog att jag inte riktigt har kommit in i hur jag ska bete mig när jag kör med henne. Vi diskade oss på grund av lite för många vägringar. Hon vänder bland annat i två tunnlar (varav den ena var samma som Milou och stora delar av startfältet också vände i) samt att det blev lite strul i slalomet. Jag valde att gå ut efter efter slalomet genom att hoppa de två sista hindren på banan eftersom Charlie då visade upp riktigt fin fart och fokus =).

Milou tog trots sina fel hem en 2:a placering eftersom resten diskade sig. Banan var riktigt svår och ett flertal diskningar kom i tunneln, som även vi hade problem med, samt den del av banan där balansen, en tunnel och A:et var uppställda bredvid varandra. Lite väl elakt byggt för att vara en klass 1 bana men otroligt bra träning för att se hur bra du kan kontrollera hunden under banans gång.

Filmer på detta kommer när vi har kommit hem! Just nu ligger vi på vårt hotellrum och laddar inför morgondagens 2 hoppklasser!

Håll tummarna för oss!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar